Muotogaala 2015

Jyry valitsi Gran RU Collection:in  Muotogaalan 2015 Vuoden sisustustuote-ehdokkaaksi. Oli kunnia päästä ehdolle ja gaala oli mahtava kokemus. Kiitos kaikille äänestäneille!

Miten tuote syntyi?

Kaikki alkoi (vuonna 2011) etsiessäni yksityisasiakkaalleni sisäportaikkoon akustista seinäelementtiä. En löytänyt kohteeseen sopivaa tuotetta, markkinoilla olevat mallit olivat liian julkitilamaisia, ne olivat mittakaavaltaan liian suuria ja kuva-aiheeltaan liian geometrisiä. Niistä puuttui tietty kotiympäristöön kaivattu herkkyys. Minua on pitkään inspiroinut suomalainen käsityöperinne, erityisesti objektit ja erilaiset valmistus- ja käsityötekniikat. Perinneryijyissä minua kiehtoo visuaalisten sommitelmien ja värien lisäksi ryijyissä käytetyt symbolit ja niiden kautta kerrotut tarinat ja viestit. Joten tästä tarpeesta syntyi idea lähteä yhdistämään perinneryijyjen visuaalista maailmaa ja akustiikkaa.

Millaiseen käyttöön (tai ympäristöön) tuote sopii?

Tuote sopii kaikki tiloihin, joissa halutaan parantaa akustiikkaa, ja visuaaliseksi elementiksi maalauksen sijaan. Yksityiskodeissa esimerkiksi kaksikerroksisiin avotiloihin ja portaikkoihin. Romance sarjan kuviolla on mahdollista luoda tilaan “akustista tapettia”.

Mikä on sen paras ominaisuus?

Tuotteen paras ominaisuus on perinnekäsityön jatkumo uudessa tuotteessa, jossa nykyaikaiset tuotantomenetelmät ja käsityön yhdistyvät.

Mikä on unelmasi suunnittelijana?

Toivon saavani mahdollisuuden toimia laaja-alaisesti suunnittelijana. Lähestymistapani on taiteellinen ja konseptuaalinen. toivon, että saisin hyödyntää sitä sekä intohimoani tekstiileihin, vaatteisiin ja lavastuksellisiin tiloihin.

Mikä tässä tuotteessa on erityisen rakasta sinulle?

Suunnitteluprosessi. Matka ideasta ensimmäiseksi prototyypiksi oli pitkä ja monivaiheinen ja siihen sisältyy paljon hyviä muistoja mm. Tukholman huonekalumessuilta 2014, kun Gran RU Porin prototyyppi oli ensikerran esillä.

Mitä haluat sanoa tuotteesta äänestäjille?

Minusta on hienoa, että tuote toimii niin kaukaa kuin läheltä ja sen kuva-aiheet tuovat eri ihmisille erilaisia mieleyhtymiä. Hienoa on, jos tuote herättää tarinallaan kiinnostusta käsityöperinnettä kohtaan. ja ryijyjen kertomiin tarinoihin.